Monday, November 1, 2010

Tabita...Pengalaman sendiri

Seperti ramai wanita, saya memang gemar mencantikkan diri, apa lagi kalau untuk muka.Dah beribu RM yang saya bazirkan, tetapi muka tetap sama je!!! Muka saya selama ini memang ada bekas jerawat (parut/lubang)dan garis halus yang mengingatkan kita bahawa diri dah mula memasukki alam senja.He he he
Mula mula saya agak ragu ragu untuk memakai Tabita, apa lagi bila harga yang saya dengar dari seorang kenalan sungguh memeranjatkan.....RM1200 untuk pek regular dan RM1800 untuk pek exclusif!!! Mak datok, mahal giler!!! Tetapi dengan kuasa Allah, saya dapat membeli dari seorang dealer dengan harga yang betul2 rendah....RM550.00 sahaja!
Pada malam tu, saya dah tak sabar nak mencubanya! Tepat jam 8.45pm lepas je solat Isyak, terus cuci muka dan mencuba Tabita.Paginya pula, bangun terus check kat cermin, ada apa2 perbezaan ke? Mana ada, baru pakai satu malam!
Beberapa hari yang seterusnya, saya memakai Tabita dengan begitu tekun dan yakin! Minggu pertama, muka saya nampak agak kering dan tanda mengelupas yang halus halus ternampak di kulit muka.Saya teruskan memakainya.
Minggu kedua, muka dah mula nampak cerah, sampai cik abang pun dah mula tegur! Hati saya dah mula rasa suka dan memanjatkan kesyukuran pada Illahi yang telah menemukan saya dengan skin care yang bernama Tabita!
Hari ini telah genap 9 bulan saya memakai Tabita. Lubang bekas jerawat dan parut serta garis halus mula hilang , dan kulit kelihatan muda dan cerah!!!
Keyakinan saya pada Tabita terus memuncak bila saya dapati yang Tabita memang tanpa Hydroquinon dan Mercury. Tabita di racik memakai bahan alam semula jadi.
Sabun:papaya jepun
Toner:Lauric acid dari kelapa
Day cream:papaya jepun, kolegen, vit.C&E
Night cream:serbuk mutiara
Sekarang, saya mengurangi pemakaian toner sebab kulit saya dah cantik(Alhamdulillah). Toner hanya di pakai 3/4 kali seminggu.
Dengan pengalaman saya ni, saya mula recommend kan buat teman2 yang bermasaalah seperti saya. Alhamdulillah, semua happy dan muka terus cerah dan gebu!!!

No comments:

Post a Comment

Post a Comment